­
Contacteer Ons

Welkom op de website van de Gezinsbond Kortrijk-stad.

Indien je vragen hebt of specifieke informatie wil opvragen dan kan je ons steeds contacteren. De meest recente berichten over komende activiteiten en andere weetjes kan je hieronder vinden.
Contacteer Ons

Bioscoopcheques KINEPOLIS

Kinepolis heeft een prijsverhoging van € 0,15 aangekondigd. Daardoor betaal je vanaf  dinsdag 1 augustus 2017 de nieuwe prijs van € 10.90.
De spaarkorting blijft behouden op € 2,00.

9/10/2017 – Lidewij brengt ons het verhaal over haar straat

Afbeeldingsresultaat voor lidewij nuittenLidewij Nuitten kennen wij van het Eén-programma “Iedereen Beroemd” met het schitterende programma: “Mijn Straat”.
Dit verhaal kan je beluisteren op maandag 9 oktober 2017 om 19u30 in de Gemeentelijke theaterzaal, Otegemstraat 18A, Zwevegem.
Voor bijkomende info, klik hier.

Doe mee aan de Food-waste-battle

Bill Schroer told us that we waste about 30% of our food in America.Ga de uitdaging met jezelf aan ! Probeer een maand lang je koop- en kook-gedrag zo in te schatten dat er zo weinig mogelijk voedsel in de vuilbak belandt.
Benieuwd hoeveel voedsel jij of je gezin weggooien? En wat je er aan kan doen? Het is heel simpel. Het voedsel dat je weggooit, weeg je dagelijks en noteer je in je persoonlijke kalender. Wedden dat je na drie weken minder voedsel zal weggooien? Zelfs bij mensen die denken nauwelijks voedsel weg te gooien kan er tot 20 % af!
De Food-wast-battle is een initiatief van de Gezinsbond, IMOG en stad/OCMW Kortrijk. Deze drie partners gaan de strijd aan met voedselverliezen, vandaar dit initiatief. Op 17 september is er tijdens Autoloze Zondag een sterrenbanket voor 2500 mensen waar ook de Food-Waste-battle bekend gemaakt wordt. Gezinnen, al dan niet aangesloten bij de Gezinsbond kunnen zich inschrijven om deel te nemen. Tijdens de campagne sta je er niet alleen voor. Je krijgt dagelijkse via mail een tip over hoe je minder voedsel kan verspillen en op de startavond van maandag 25 september krijg je een uitgebreide infomap met alle details, tips en hulp bij jouw de uitdaging.
Wij hebben alvast een klein cadeautje klaarliggen voor alle deelnemers. Maar misschien win jij de hoofdprijs, namelijk drie weken lang het minst voedsel weggooien. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu, dubbele winst!
Meer info of inschrijven kan via Arnout Vercruysse, arnout.vercruysse@kortrijk.be of 0473 86 27 92.

 

Wist je dat…

  • ouderverenigingen met onze medewerking een vormingsavond kunnen organiseren met als onderwerp “Onze kinderen veilig online“, “Cyberpesten” of “Let the games begin – Ouders, kinderen en gamen“? Voor meer info klik hier.
  • je alle informatie over jouw lidmaatschap kan vinden via volgende link? Na aanmaak van je profiel kan je er je persoonlijke gegevens raadplegen en wijzigen, je verrichtingen zien en nakijken op welke abonnementen je bent ingeschreven.
  • je bij je thuis gratis een Bijtanksessie over opvoedingsproblemen kunt organiseren. Een gespreksleider met de gepaste know-how zorgt ervoor dat zo’n Bijtankgesprek vlot verloopt, met aandacht voor ieders verhaal. Voor info, klik hier.

Tweedehandsbeurzen in andere gemeenten

Regelmatig krijgen wij de vraag waar er nog tweedehandsbeurzen plaatsvinden. Hier vind je ze.